5 عادت مخرب روانی که عملکرد هوشی شما را کاهش می دهد:
5 عادت مخرب روانی که عملکرد هوشی شما را کاهش می دهد:
1.به فکر فرو رفتن: پاسخ دادن به رویدادهای ناراحت کننده، خسته کننده یا استرس زا به طور مداوم، به ویژه زمانی که این کار را در ذهن خود انجام می دهیم، فشار بسیار سنگینی را روی فکر و احساس ما می آورد. نشخوار کردن مسائل ناراحت کننده علاوه بر اینکه عملکرد فکری ما را کاهش می دهد، خطر زیادی بر روی هیجان ها و سلامت جسمی ما می گذارد.
2.احساس گناه برطرف نشده: همه ما برای بعضی از کارهایی که کرده ایم، احساس گناه می کنیم. عموما برای رفع این احساس، عذرخواهی می کنیم یا کارهایی انجام می دهیم که احساس گناه خود را برطرف کنیم. با این حال وقتی احساس گناه ما رفع نمی شود و مرتبا در ذهن تکرار می شود به طور جدی بر عملکرد مغز ما تاثیر مخربی می گذارد.
3.بیهوده شکایت کردن: بسیاری از ما، مدام به دوستان و اطرافیانمان شکایت می کنیم و می خواهیم مشکلات ما را حل کنند. مشکل اینجاست که ما معمولا ناامید می شویم و دوباره برای دیگران شکایت می کنیم و غر می زنیم.خشم و ناامیدی به میزان قابل توجهی” پردازش” نیاز دارد و قدرت ذهنی ما را می گیرد.
4.بررسی بیش از حدِ احساس طرد: طرد شدن هیجان منفی زیادی ایجاد می کند که خلق ما را پایین می آورد و یک اثر مخرب روی عملکرد شناختی ما دارد. همچنین باعث می شود ما دچار خود انتقاد گری شویم که در نهایت باعث می شود عزت نفس ما آسیب ببیند.
5 .نگرانی: بسیاری از ما آسیب های نگرانی را در نظر نمی گیریم. ممکن است با یک لبخند کنایه آمیز بگوییم:”من فقط یک مقدار نگرانم”. بهر حال نگرانی فقط یک احساس ناراحت کننده و ناخوشایند نیست، بلکه به طور جدی باعث حواس پرتی و اختلال در عملکرد می شود. وقتی در مورد چیزی نگران هستیم، ذهن ما تمایل دارد اولویت را به نگرانی بدهد و هرچیز دیگری را کنار بزند.خوشبختانه کنارآمدن با نگرانی کار سختی نیست و پیشنهاد می کنیم از یک روانشناس متخصص برای این مساله کمک بگیرید.
دیدگاهها