کودک بیشفعال را درمان کنید نه تنبیه
کودک بیشفعال را درمان کنید نه تنبیه
💠 اختلال نقص بیشفعالی شایعترین اختلال رفتاری در سنین کودکی و بلوغ است،این عارضه بیشتر در دوران ابتدایی مدرسه برای کودکان و در هنگام بلوغ رخ میدهد و با افزایش سن بسیاری از بیماران بهتر میشوند. بیشفعالی از مشکلات رفتاری و بیشتر عصبشناسی است که در پسران بیشتر شایع میشود ، علل بروز این اختلال بسیار متعدد و پیچیده است که شامل عواملی همچون ژنتیک، محیط، سابقه سوءمصرف مواد، شرایط خانوادگی و اجتماعی است.
💠 اختلال نقص بیشفعالی یک اختلال عصبشناسی است که ترکیبی از دو اختلال، نقص توجه و بیشفعالی است و خانوادهها در سن سهسالگی فرزندشان متوجه این اختلال میشوند ولی بهترین تشخیص در زمان مدرسه است .
💠 کودک بیش فعال، توجه را نسبت به جزئیات از دست میدهد یا به خاطر بیدقتی در فعالیتهای درسی مدرسه یا سایر فعالیتها اشتباه میکند، از دستورالعملها پیروی نمیکند و فعالیتهای مدرسه و وظایف در موقعیت کاری را ناتمام رهامی کند، نسبت به فعالیتهایی که نیاز به فکر کردن و تلاش داشته باشد اجتناب میکند، وقتی با آنها صحبت میشود احساس میکنی که گوششان بدهکار نیست، چیزهایی موردنیاز برای انجام فعالیتها و وظایف خود را گم میکنند، توسط محرکهای بیرونی حواسشان پرت میشود .
💠 فردی که اختلال بیشفعالی دارد حتماً باید آزمایش آهن و زینک بدهد چون بیشفعالی از کمخونی و کمبود آهن به وجود میآید .موادغذای برای فواید و مضرات اختلال نقص بیشفعالی بسیارحائز اهمیت است، مواد غذایی مانند پاستیل،کاکاهو، سویا و غذاهای حاوی موادرنگی مثل ژله در تشدید این رفتارها کمک میکند و غذاهای امگا۳ مانند ماهی بسیار مفید برای افراد دچار اختلال نقص بیشفعالی است .
💠والدین در برخورد با کودک بیشفعال خود باید هماهنگ باشد تا کودک فرصتی برای سوءاستفاده نداشته باشد که رفتار نادرست خود را تکرار کند و همچنین والدین از انجام تنیه جسمی، تبیه لفظی، تذکر دادن و مقایسه کردن با بچههای دیگر باید خودداری کنند.والدین باید در منزل قوانینی ایجاد کنند و در صورت انحراف از این قانون او را جریمه کنند که به صورت ممنوعیت از تماشای برنامه تلویزیون، انجام بازی مورد علاقه اش و قهر کردن با کودک است .
دیدگاهها