وابستگی کودکان
وابستگی
کودکان در اثر تجربه هایی که در طول سالهای اول زندگی کسب میکند نوعی وابستگی به والدین خود پیدا میکنند که میتواند سالم یا ناسالم باشد.
1️⃣وابستگی ایمن (سالم): این نوباوگان از والدین خود به عنوان تکیه گاه امن استفاده می کنند. هنگامی که از آنها جدا می شوند، ممکن است گریه کنند. با برگشتن والدین کودک به طور فعال به دنبال تماس با آنها هست و گریه اش فوراً کاهش می یابد. آنها به والدین خود اعتماد دارند و می دانند در موقعیت های ناراحت کننده، در دسترس هستند.
2️⃣وابستگی مقاوم (ناسالم): این کودکان به هنگام جدایی از والدین؛ مضطرب می شوند و از آنها جدا نمی شوند. بعد از برگشتن نیز عصبانی می شوند و معمولاً والدین شان را کتک زده یا هول می دهند. این والدین در گذشته، با تنها گذاشتن مکرر کودک خود در مواقع نیاز، گاهی کمک کننده بوده اند و گاهی نبوده اند.
3️⃣وابستگی دوری جو (ناسالم): این کودکان بی توجه به حمایت و علاقه دیگران هستند و سعی می کنند نسبت به جدایی یا حضور والدین بی تفاوت باشند. هنگام جدایی از والدین مقاومتی نمی کنند و با ناراحتی کمی در کنار افراد غریبه قرار میگیرند. به هنگام دیدن مجدد والدین سرد هستند
دیدگاهها