معنویت و سرمایه های روانشناختی
معنویت و سرمایه های روانشناختی
📚📚📚اهمیت معنویت و رشد معنوی انسان در سالهای اخیر به صورت روز افزونی توجه پژوهشگران علوم رفتاری و سلامت روان را به خود جلب کرده است. هر چند وقت یکبار پیش می آید که واقعه ناگوار پیش بینی نشده ای برای هر یک از ما رخ می دهد.
– بیماری صعب العلاج
– نقض عضو
– فرزند عقب مانده / بیمار
– تصادف و مرگ عزیزان
– آتش سوزی
– زلزله
– سیل
– طلاق و جدایی
– اخراج از کار
– ورشکستگی مالی
چنین وقایعی چنان افراد را دچار آسیب می کند که بسیاری از آنها زمینگیر شده و واقعا فکر نمی کند که از زیر آوار و پیامد های این فاجعه هیچگاه بتوانند بیرون بیایند. اما افرادی هستند که وقتی در چنین شرایط ناگواری قرار می گیرند، خیلی خوب و در مدت کوتاهی به جایگاه قبلی خود باز می گردند و زندگی فعال خود را از سر می گیرند. پژوهش¬های رواشناختی نشان می دهند که این افراذ نسبت به گروهی که شدیدا دچار معلولیت و ناتوانی می شوند دارای “سرمایه روانی ” بیشتری اند.
سرمایه روانی یک مفهوم قابل یادگیری است که از 4 مولفه تشکیل شده است:
1- تاب آوری یا Resiliency
2- خوش بینی یا Optimism
3- امید یا Hope
4- خودکارآمدی یا Self – efficacy
یکی از عوامل یاری رسان به سرمایه روانی، معنویت یا سطح رشد معنوی افراد است. در این دوره آموزشی با آموز های حکمت شرق برای رشد معنوی و چگونگی کاربست معنویت در افزایش سرمایه روان شناختی تدریس و تمرین می شود. این دوره آموزشی در چهار دوره مجزا به هر یک از چهار مولفه سرمایه روان شناختی میپردازد. در این دوره که بصورت کارگاهی برگزار می شود، فنون و مهارت های معنوی برای افزایش سرمایه روان شناختی آنچنانکه از پژوهش های تجربی علوم رفتاری بدست امده است ارائه می شود. در ترم نخست به اثر بخشی معنویت و رشد معنوی بر تاب آوری و شیوه افزایش رشد معنوی می پردازیم. در ترم دوم به معنویت و خوش بینی، ترم سوم معنویت و امید و در ترم چهارم معنویت و خودکارآمدی.
دیدگاهها