بلوغ دیررس و بلوغ زودرس
بلوغ دیررس و بلوغ زودرس
در دوره بلوغ پسران کمکم از دختران فاصله میگیرند. بعضی از پسران بهخصوص آنهایی که بلوغ دیررس دارند احساس بسیار بدی پیدا میکنند. برخی از پسران نوجوان در این ایام به دلیل اینکه همچنان کوچک ماندهاند و فاصلهی قدی با دختران یا دیگر دوستان پسر خود دارند دچار نگرانی و ناراحتی میشوند. “بلوغ زودرس“ برای پسر و دختر شرایط و موقعیتهای تازهای را بهوجود میآورد و مطالعات نیز نشان میدهد که آنها احساس بهتری درباره خودشان خواهند داشت و حتی روابط تازه و جدیدی را موجب میشود امّا نکته جالب این است که مطالعات نشان میدهد بچههایی که “بلوغ دیررس“ داشتهاند وقتی که در 30 سالگی مورد مطالعه قرار گرفتهاند، از نظر هویّت، شخصیت، تعادل و ارتباط با دیگران وضعیت مطلوبتری داشتهاند.
به بیان دیگر گرچه بلوغ زودرس سبب میشود بچهها احساس بهتری در آن ایام داشته باشند امّا بچههایی که دیرتر بالغ میشوند به دلیل اینکه بیشتر شاهد و ناظر دگرگونیها هستند، کمتر درگیر برخی روابط ویژه شده و چون همچنان کودک هستند، انتظارات آنها بیشتر برآورده میشود. آنها کمتر درگیر کارهایی مانند کشیدن سیگار و یا روابط محدود و نامحدود جنسی و احساسی خواهند شد.
این کودکان به دلیل بلوغ دیررس، پختگی و آمادگی بیشتری دارند. این موضوع در بلندمدت، نه تنها احساس عقب ماندن (برای آنها حس خوبی نیست) را جبران میکند بلکه موجب میشود از بچههایی که گرفتار اشتباهات شده و با احساس پشیمانی درگیر باشند، پیشی بگیرند. به نظر میرسد بچهها زمانی احساس بهتری خواهند داشت که بلوغ آنان از نظر زمانی متناسب با “جامعه و فرهنگ” خودشان آغاز شود. بنابراین آنها در شرایط و وضعیتی قرار میگیرند که در بلندمدت نسبت به بلوغ خود، احساس بدی نداشته باشند.
دیدگاهها