استرس مداوم قدرت حافظه و تصمیمگیری را کاهش میدهد
استرس مداوم قدرت حافظه و تصمیمگیری را کاهش میدهد
کسانی که استرس مزمن و مداوم را تجربه کرده اند، میدانند که استرس میتواند عواطف، احساسات و توانایی تفکر را تحت تاثیر قرار دهد.
در تحقیقی که در دانشکده پزشکی نیویورک انجام شده، مکانیسم عصبی ارتباط بین استرس مداوم و تضعیف حافظه مشخص شد که نتایج این مطالعه در نشریه نورون به چاپ رسیده است.
به گزارش نوروسافاری، این بررسی نشان داد استرس میتواند یک عامل محرک در بروز برخی بیماریهای روانی باشد. هورمونهای استرس، بخش قشر پیشانی در مغز را تحت تاثیر قرار میدهند این بخش از مغز عملکردهایی مانند حافظه و تصمیم گیری را کنترل میکند.
مطالعات قبلی نشان داده بود که استرس مزمن به رفتارهای مرتبط با قشر پیشانی مانند انعطافپذیری روانی و توجه فرد آسیب میرساند.
برای انجام تحقیق، اثر منفی استرس تکرارشونده بر گیرندههای گلوتامات مورد بررسی قرار گرفت. سیستم انتقال پیام گلوتامات، نقش حیاتی در عملکرد قشر پیشانی دارد.
نتایج نشان داد که در پاسخ به استرس مزمن، گیرندههای گلوتامات به میزان قابل ملاحظه ای کاهش مییابند و در نتیجه فرآیندهای شناختی و ادراکی مربوط به قشر پیشانی با اختلال روبرو میشود. محققان معتقدند که مکانیسم مولکولی که موجب ارتباط استرس با کاهش گیرنده های گلوتامات میشود باید مشخص شود، زیرا با مهار و توقف این مکانیسم میتوان از کاهش گیرنده های گلوتامات و در نتیجه اختلال در حافظه جلوگیری کرد.
یافته مهم این پژوهش این بود که استرس مداوم و طولانی مدت موجب کاهش گیرنده های گلوتامات و اختلال در عملکرد طبیعی قشر پیشانی میشود در نتیجه حافظه و قدرت تصمیمگیری به میزان زیادی کاهش مییابند.
دیدگاهها