محصول به سبد خرید اضافه شد
0

استراتژِی های تربیت کودک

دسته‌بندی: تعلیم و تربیت
تاریخ: 14 مرداد 1402
بازدید: 362

یک برنامه منظم برای تربیت کودک دنبال کنید

یک برنامه روزانه برای تربیت کودک خود داشته باشید و هر روز آن را اجرا کنید. ثبات برای بچه ها واقعا مهم است. بنابراین برنامه ای را تعیین کنید که برای خانواده شما مناسب باشد و بتواند به کودکان احساس ثبات و امنیت بدهد.

به عنوان مثال، کودک شما باید هر روز، از جمله آخر هفته ها، در ساعت مشخصی از خواب بیدار شود و به رختخواب برود.

برای کارهایی مانند تکالیف مدرسه، کارهای خانه و حتی بازی، زمان تعیین کنید.

شما باید سعی کنید وعده های غذایی خود را طوری برنامه ریزی کنید که کودک شما نیز هر روز تقریباً در ساعت معینی غذا بخورد.

برای هر روز برنامه داشته باشید

برای ساعات مختلف روز برنامه روتین ایجاد کنید. چند مرحله آسان برای دنبال کردن برنامه های خود در نظر بگیرید و مطمئن شوید که فرزندتان آن مراحل را هر روز به همان ترتیب انجام می دهد.

به عنوان مثال، هر روز صبح، ممکن است کودکتان را ببوسید، دندان هایش را مسواک بزند و به محض اینکه از خواب بلند شد لباس بپوشد.

برنامه های قبل از خوابیدن می تواند به خواب راحت فرزند شما در شب کمک کند و زمان بسیار خوبی برای برقراری ارتباط بین اعضای خانواده است.

به عنوان مثال، هر شب ممکن است مدتی را در اتاق کودک خود به بازی بگذرانید، سپس کودک خود را حمام کنید، سپس در آغوش بگیرید و زمانی که فرزندتان در تخت خود است، داستانی را برای او بخوانید.

بچه ها به یادآوری های بصری پاسخ خوبی می دهند، بنابراین سعی کنید کارهای روزمره خود را روی یک تابلو رنگارنگ بنویسید.

به عنوان یک خانواده غذا میل کنید

سعی کنید حداقل چند وعده غذایی را در هفته با هم میل کنید. زمانی که سرتان شلوغ باشد، پیدا کردن زمان خالی سخت است، اما وعده های غذایی خانوادگی زمان خوبی برای ارتباط و صمیمیت است.

به فرزندتان اجازه دهید در انتخاب غذا، آماده کردن غذا و چیدن سفره به شما کمک کند، در این صورت شام لذت بیشتری خواهد داشت.

به عنوان مثال در تربیت فرزن تان، به کودک کوچکتر اجازه دهید سبزیجات را بشوید، در حالی که کودک بزرگتر به پختن شام کمک کند.

سعی کنید غذاها را خانوادگی سرو کنید، جایی که فرزندان شما می توانند انتخاب کنند چه غذایی در بشقابشان باشد. این یک فرصت عالی برای آموزش عادات غذایی سالم به کودکان باشد.

هر روز برای فرزندتان کتاب بخوانید

هر روز زمان مشخصی را برای مطالعه با فرزندتان اختصاص دهید، حتی اگر یک کتاب داستان باشد.

در حین خواندن داستان، در مورد تصویرهای کتاب با او صحبت کنید. خواندن با صدای بلند برای فرزندتان کمک می کند تا به کتاب عشق بورزد. این کار به تقویت مهارت های خواندن آنها کمک می کند.

وقتی برای بچه‌ها کتاب می‌خوانید، به آنها کمک می‌کند کلماتی را بیاموزند که بتوانند از آنها برای توصیف احساسات و عواطف خود استفاده کنند.

وقتی فرزندتان به اندازه کافی بزرگ شد که بتواند خودش بخواند، از او بخواهید با صدای بلند برای شما کتاب بخواند. با این حال، زیاد روی اشتباهات خواندن آنها تمرکز نکنید و با آن مانند تکلیف رفتار نکنید.

تعجب نکنید اگر فرزندتان بخواهد داستان های تکراری را بارها و بارها بخواند. این تکرار برای کودکان آرامش بخش است و در واقع می تواند به آنها کمک کند تا دایره لغات خود را سریعتر بهبود بخشند.

فعالیت های فوق برنامه داشته باشید

بهتر است حداقل یک یا دو فعالیتی را که فرزندتان دوست دارد انجام دهد؛ پیدا کنید و آنها را در برنامه هفتگی فرزندتان بگنجانید.

هر فعالیت گروهی می تواند مزایای واقعی برای تربیت فرزند شما داشته باشد، از اجتماعی شدن گرفته تا افزایش عزت نفس او.

به عنوان یک امتیاز، فعالیت های فوق برنامه و ورزش می تواند به افزایش تمرکز کودک شما در مدرسه کمک کند.

بازی بدون برنامه داشته باشید

زمان بیش از حد بدون برنامه می تواند منجر به بی حوصلگی بچه ها شود و بچه های بی حوصله معمولاً دچار مشکل می شوند. از سوی دیگر، اگر روز کودک شما به طور دقیق برنامه ریزی شده باشد، او یاد نمی گیرد که چگونه خود را سرگرم کند. یک راه میانه خوب این است که زمانی بدون برنامه را در هر روز داشته باشید در حالی که برای بقیه روز به یک برنامه پایبند باشید.

در زمان آزاد، فرزندتان را تشویق کنید تا با اسباب‌بازی‌هایش بازی کند، بازی‌های خلاقانه بسازد یا هر چیز دیگری که دوست دارد در وقتش انجام دهد.

به فرزندانتان اجازه ندهید تمام اوقات فراغت خود را با شبکه های اجتماعی سرگرم باشد.

فرقی نمی کند فرزند شما چقدر اسباب بازی برای بازی دارد. کیفیت مهم است نه کمیت اسباب بازی ها. در واقع، گاهی اوقات متوجه می شوید که کودک شما از بازی با رول دستمال توالت خالی بیشتر از شیک ترین اسباب بازی خود راضی است.

برای گوش دادن به صحبت های فرزندانتان وقت بگذارید

اگر هرگز به سخنان فرزندان خود گوش ندهید یا تمام وقت خود را صرف دستور دادن به آنها کنید، آنها احساس احترام و توجه نخواهند کرد. درعوض، سعی کنید هر روز زمانی را به صحبت کردن با فرزندتان اختصاص دهید.

وقتی آنها در حال صحبت هستند، توجه کامل خود را به آنها معطوف کنید و با گفتن جملاتی مانند “این منطقی است”، “اوهوم” یا “ادامه بده” نشان دهید که در حال گوش دادن به حرف های آنها هستید.

فرزندانتان را تشویق کنید تا درباره روزشان با شما صحبت کنند.

سید حسن ساداتیان

دیدگاه‌ها

رفتن به بالای صفحه

فروشگاه اینترنتی باهدف، مرکز خرید کتب روانشناسی می باشد و همچنین فروشگاه اینترنتی انتشارات باهدف مرجع تخصصی معرفی و فروش اینترنتی کتاب در ایران است و حوزه های روانشناسی و علوم اجتماعی و تعلیم و تربیت را شامل می‌شود.
تمامی حقوق این سایت متعلق به تیم باهدف می باشد.
Copyright © 2020 Bahadaf