راه های کنترل عصبانیت در زندگی مشترک!
راه های کنترل عصبانیت در زندگی مشترک!
همانطور که میدونید همه روابط عاشقانه به طور منظم فراز و نشیب هایی دارند. با این وجود عصبانیت بش از حد میتواند بر روابط تأثیر مخرب تری به جا بذاره. اگه فکر میکنید که همیشه به دنبال چیزهای منفی در شریک زندگیتان میگردید، او را سریعاً سرزنش میکنید یا به راحتی متهمش میکنید، اینها میتونه به یک رابطه آسیب برسونه و بهتر است هرچه سریعتر این مشکلات را برطرف کنید. حل سریع تعارضات و کنترل خشم نسبت به همسر، کلید عبور از سرزنش و پرخاشگری است. اما کنترل خشم در خانواده برای خیلی از افراد کار سختیه، و به یه سری مهارت ها نیاز داره. بعضی نکات کاربردی درباره کنترل خشم در خانواده موضوع این مقاله است که توصیه میکنم به دقت مطالعه کنید.
لف) تغییر خلق و خو در طول یک مشاجره
1. قبل از صحبت فکر کنید
اگرچه ممکنه شما از اون دسته افراد باشید که با نشون دادن عصبانیت خود احساس راحتی و آرامش کنید. اما یه نکته مهم درباره کنترل عصبانیت در زندگی زناشویی اینه که قبل از به زبون آوردن کلمات خود فکر کنید. قبل از صحبت کردن، فکرهای خودتون رو جمع کنید تا از گفتن چیزی که ممکنه بعدا از گفتنش پشیمون بشید، یا به همسرتان آسیب میرسونه، جلوگیری کنید. اگر میخواهید به کاری که همسرتان انجام داده یا گفته است واکنش نشون بدین، حتما یه قدم به عقب بردارید و افکار خودتون رو جمع کنید.
2. نفس عمیق بکشید
تمرکز داشتن روی تنفس میتونه به آرامش بدن و ذهن کمک کنه و در نتیجه روش موثری برای کنترل خشم در خانواده است. استفاده از تنفس عمیق میتونه شما رو از شرایط استرس و احساس خشم فوری جدا کنه و به شما در تمرکز درونی کمک کنه. پس سعی کنین تنفس عمیق رو مثل یک تمرین انجام بدین. سپس، وقتی عصبانی یا ناراحت هستین، آن را امتحان کنید. قطعا تاثیر شگفت انگیزش رو خواهید دید که چگونه به شما در رسیدن به آرامش کمک میکنه. برای اینکه نفس های عمیق شما رو آرام کنه، باید از دیافراگم نفس بکشید نه از قفسه سینه. توجه کنین وقتی از دیافراگم نفس میکشید باید معده خود را بالا و پایین کنید (نه شانه ها). برای تمرین میتونید دستتون رو روی شکم قرار بدید تا حرکت را احساس کنید.
3. یک عبارت آرام بخش رو تکرار کنید
اگر با کنترل عصبانیت خود مشکل دارید، از یک کلمه یا عبارت آرام بخش استفاده کنید. این عبارت باید به شما یادآوری کنه که خونسردی خودت رو حفظ کن. استفاده از اینجور عبارات میتونه شما رو در مسیر درست برای کنترل خشم در خانواده قرار بده. و اجازه ندهد احساسات شما اوضاع رو بدتر کنه. فقط کافیه با خودتون تکرار کنید، “آرام باش”، یا “من آرام هستم” و… به خصوص اگه احساس میکنید عصبانیت شما بالا گرفته، از این تکنیک استفاده کنید.
4. احساسات خود را با آرامش ابراز کن
یکی از نکات کلیدی برای کنترل خشم در زندگی زناشویی اینه که؛ احساستون رو با آرامش بروز بدید. حتی وقتی به شدت احساس عصبانیت میکنید. در واقع هدفتون این باشه که ابراز خواسته ها، نیازها و احساساتتون بدون ذره ای سرزنش و صدمه به همسرتون باشه. با بیان آرام و دلنشین و حمله نکردن به شریک زندگی از فرصت ها برای صحبت استفاده کنید. این روش همچنین در برخورد با زنان عصبی مزاج موثره.
به عنوان مثال در زمان عصبانیت یا برخورد با فرد عصبی مزاج و پرخاشگر، شما میتونید به جای “تو” از عبارت “من” استفاده کنید. به جای اینکه بگید، “تو من رو خیلی عصبانی میکنی” بگو، “وقتی این حرف رو میزنی واقعاً عصبانی میشم.” داشتن احساسات شخصی به شما قدرت میبخشه. همچنین کلام شما برای همسرتون سرزنش بار نیست.
5. به خودتون فرصت بدین
اگر در کنترل عصبانیت در زندگی زناشویی با مشکل روبرو هستید، به شریک زندگیتون بگین که به شما کمی وقت بده. اگر میترسید که حرف بدی به زبون بیارید یا برای جمع آوری افکار و احساستون به کمی زمان نیاز دارید، بهترین کار اینه که این موضوع رو به شریک زندگیتون بگید. میتونید اینطوری موضوع رو عنوان کنید که؛ من میدونم بحث مهمیه، اما به استراحت نیاز دارم. یا بگویید، “این بحث مهمه، با این حال، من واقعا عصبی هستم، کاش در فرصت مناسب تری صحبت کنیم”. بعد از محل خارج شید، صورتتون رو با آب خنک بشویید، یا قدم بزنید. برای کمک به آرامش مزاج هر کاری لازمه انجام بدید. توجه داشته باشید که شما نباید برای جلوگیری و فرار از بحث این کار رو انجام بدین بلکه هدف به دست آوردن خونسردی است.
ب) مدیریت علائم هشدار دهنده خشم
6. از علائم هشدار دهنده عصبانیت خود آگاه باشید
در حالی که ممکنه عصبانیت خود را بروز بدید، اما علائم هشدار دهنده افزایش خشم وجود دارد. در واقع بدن شما قبل از هر واکنش احساسی، عصبانیت رو بروز میده. پس در مواجه با عصبانیت مردان یا زنان بهتره این علائم در نظر گرفته بشه: لرزش دست یا فک ، فشار عضلات (مانند شانه ها)، احساس سرخ شدن، تنفس سریعتر، سردرد، افزایش نیاز به حرکت، تپش قلب و…
دیدگاهها